Levent Kaya

Müzik


Eskişehir’de doğup ilk ve orta öğrenimini burada tamamlayarak 1999 yılında İTÜ Türk Mûsîkisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’ne birincilikle girdi. Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, Tülûn Korman, Prof. Dr. Nevzad Atlığ, Prof. Dr. Selâhattin İçli ve Erol Uras gibi değerli hocalardan faydalandı.

2003 -2006 yılları arasında İTÜ Sosyal Bilimler Ens. Türk Müziği Yüksek Lisans Programı'nı tamamladı.

2005 yılında İTÜ Türk Musıkîsi Devlet Konservatuarı’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışıp, “Üslup ve Repertuar” ile “Ses Eğitimi” derslerini vermiştir.

2006 yılında yüksek lisans bitirme tezi olarak “Tenor Sesler İçin Farklı Tarzlarda Uygulama Çalışmaları” adı altında ilk Cd çalışmasını gerçekleştirmiştir.

2003-2007 yılları arasında İstanbul Galata Rotary Kulübü’nün Taksim AKM ve İTÜ Mustafa Kemal Anfisinde düzenlemiş olduğu organizasyonlarda solo konserler verdi.





2003-2010 yılları arasında İstanbul Fındıklı Rotary Kulübü'nün kurmuş olduğu Türk Müziği Grubunda müzik dersleri vermiştir.

2007-2008 yıllarında T.C. Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun konserlerine misafir sanatçı olarak katılmıştır.

2010 Ekim ayından itibaren Kadir Has Üniversitesi Türk Müziği Korosunda eğitimci olarak görev yapmaktadır.

2012 Haziranda “Fırtına” isimli solo albümü “AJ Müzik” etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunulmuştur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder